Sexställningar - låt oss på Samlaget.se hjälpa er med tips och inspiration!

Vad finns det för typ av sexställningar?

Det finns mängder med olika sexställningar, egentligen så är det bara fantasin som sätter stopp. Eller vad sägs som att låt din partner ligga på mage med en kudde under könsorganet för att få upp rumpan – det gör att det blir betydligt lättare att komma in i din partner. Du kommer också in djupare. 

Men varför ska vi på Samlaget.se hjälpa just er? Och vilken är den bästa sexställningen?

Vi på samlaget har lång erfarenhet av olika varianter av sex och vi har hittat flera olika som vi tycker om. Låt oss hjälpa er på traven. Är det första gången du träffar den här partnern? Glöm då inte kondomen!  Och just ja – den bästa sexställningen. Ja, det är svårt att hitta rent generellt – men jag och min sambo fullständigt älskar skeden 🙂

Men först – filmvisning… 

Sexställning 1: Skeden

Det finns många härliga sexställningar, men den som är vår favorit är just skeden. Det är precis som det låter, en sked. Den ena ligger bakom den andra personen och den andra har således ryggen emot. Det bästa är om den som ska ta emot putar lite med rumpan så att det blir lättare, men också skönare, att komma in i din partner, fram som bak. Tycker man om det lite lugnare, eller söker man mer närhet till varandra så är skeden en exemplarisk sexställning.

Sexställning 2: Missionären

Vi brukar tänka så att missionären är så tråkig och det är också en av de första sexställningarna som man pratar om i skolan, i alla fall under vår skoltid. Vi tror också att missionären är så populär för att man får en härlig intimitet med varandra. Nåväl – till utförandet.

För att komma till just utförandet av missionären så lägger sig partnern på rygg och den andra partnern ligger med framsidan nedåt ovanpå.

Här finns det olika möjligheter att experimentera, genom att röra på höften, lyfta och kanske lägga en kudde under? Vad vet vi – fantasi! Många partner upplever dock att det behövs en hjälpande hand vid just missionären. 

Sexställning 3: Rida

Cowgirl, eller ”kan du rida av mig?” brukar flera prata om den här ställningen. Vi kallar den för just det man gör – rida. Man gränslar således personen och för in penisen vaginalt som analt. 

Här finns det så klart många sexleksaker och vissa par använder faktiskt strap-on när de rider. 

Sexställning 4: Bakifrån (Alla fyra)

En otroligt populär sexställning som vi fullständigt älskar! Din partner står på alla fyra, putar upp rumpan i luften och därefter för din partner in sin penis alternativt dildo i det hålet som man önskar. 

Sexställning 5: 69:an 

Vem ger den andra måltiden först? Skämt å sido. 69:an är sexställningen för oralt samlag. Partnern sitter gränsle över ansiktet, vänd bortåt och kommer således åt penisen eller vaginan. Så skön!

 

Frågor och svar

Hur många sexställningar finns det? 

Oj, det finns mängder med sexställningar. Det är faktiskt bara fantasin som sätter stopp helt enkelt! Vi kan dock rekommendera den här sidan, klicka här, där ni både kan inspireras och motiveras till olika ställningar. 

Vad gillar tjejer för sexställningar? 

Det är ju så klart svårt att veta och ska du träffa någon på ett onenight-stand så blir det oftast de klassiska sexställningarna. Men, det är här det gäller att utforska, tillsammans. Prata med din tjejpartner och kom fram till de ställningar som passar henne bra! Kanske tycker hon om att ligga på rygg och ta emot, precis som den vi beskriver i början? Vad vet vi – fråga, utforska och var rädda om varandra!

Vilka sexställningar är bäst?

Vet inte, här gäller det att hitta de tillsammans – men är det inte lite sexigt att ha sex i en bil? 

Finns det några sexställningar för gravida? 

Ja, det är såklart att det gör – men här är det också svårt att hitta något som passar. Dels brukar det finns en utputande mage i vägen, men det kan också vara så att kvinnan inte riktigt känner sig helt bekväm till hur det brukar vara. Prova er fram – det finns inga direkta sexställningar som är just för gravida. Dock använde vi skeden mycket under graviditeten! Men det finns lite olika saker man ska tänka på när man har sex under graviditeten och det kan ni läsa om här. 

Om man vill ha en trekant – vilken sexställning rekommenderar ni då? 

Den här… 

Mannen ligger på rygg, med kvinnan sittandes på dennes penis. Kvinnan lutar sig framåt och svankar. Rumpan åker upp och låter då den andra penisen åka in i analen. Därefter är det bara köra på, sakta och försiktigt! 

Scroll to Top