Sexgunga Bäst i test 2024

Vilken sexgunga är bäst? Fetish Fantasy Bondagegunga utses till vinnare och är den bästa sexgungan. Den ger stabilt stöd för många olika ställningar, är bekväm, hållbar och lätt att montera. Med justerbara remmar för perfekt passform blir bondagegungan ett hett och spännande val.

Denna sida innehåller affiliate-länkar

Sexgungor är ett fantastiskt sätt att få variation i sexlivet och uppleva nya spännande positioner tillsammans med din partner. Med en sexgunga kan ni utforska helt nya vinklar och möjligheter som annars inte är möjliga. Dessutom ger en sexgunga en känsla av viktlöshet och frihet som kan leda till intensivare och mer njutningsfulla orgasmer.

Det finns många olika modeller och varianter av sexgungor på marknaden idag, vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. Därför har vi testat marknadens populäraste sexgungor för att kunna presentera en topplista med de absolut bästa alternativen. Vi har bedömt sexgungorna utifrån kvalitet, komfort, användarvänlighet och förstås hur de berikar sexlivet.

Vi går igenom både fördelar och eventuella nackdelar med respektive modell, så att ni kan hitta den sexgunga som passar bäst för just era önskemål och behov. Oavsett om ni är nybörjare eller vana användare, har en strikt budget eller vill satsa på det allra bästa, så har vi ett rekommenderat alternativ för er. Häng med när vi svingar oss igenom de bästa sexgungorna på marknaden just nu!

Topp 6 bästa sexgungor 2024

Sexgungor har blivit ett allt populärare tillbehör för par som vill tillföra lite extra krydda och variation i sitt intima liv. År 2024 finns det ett imponerande utbud av högkvalitativa och innovativa sexgungor på marknaden, designade för att passa olika preferenser och behov. Vare sig du föredrar något diskret och lättanvänt eller en mångsidig och robust modell, så finns det en perfekt sexgunga för dig och din partner. I denna topplista har vi sammanställt de 6 bästa sexgungorna som utmärker sig genom sin bekvämlighet, hållbarhet och förmåga att ta ert kärleksliv till nya höjder.

Bäst i test: Fetish Fantasy Bondagegunga

Par använder en bondagegunga med remmar och handfängsel.
Enkel montering
Hög maxvikt på 180kg
Tar liten plats nedpackad
Inte så bra stöd i vissa positioner
Svårt att orka länge

Fetish Fantasy Bondagegunga är en stabil, bekväm och fantastisk sexgunga som passar både erfarna och nyfikna användare. Huvuddelen av gungan inklusive säte, ryggstöd och stigbyglar är i ett stycke, vilket gör den perfekt för nybörjare.

Denna bondagegunga från Fetish Fantasy-serien har tagit sexlivet till nya höjder för många användare. Nedpackad tar gungan inte mycket plats och den är mycket enkel att använda. Fetish Fantasy Bondagegunga toppar flera listor som bästa sexgungan tack vare sin höga kvalitet och spännande funktioner.

Bäst för stöd: You2Toys Love Sexgunga

Svart sexgunga med kedjor och remmar för upphängning.
Stabil
Rejält material utan att skava
Enkel att hänga upp och ta ned

Tar upp ett relativt stort utrymme

You2Toys Love Sexgunga är ett spännande tillskott för par som vill ta sitt sexliv till nya höjder. Denna stabila och justerbara sexgunga är utformad för att erbjuda en mängd olika sexpositioner och möjligheter för intim njutning. Den stora och bekväma liggytan ger ett fantastiskt stöd för hela kroppen, vilket låter er utforska varandra längre och mer intensivt. Liggplattan är mångsidig och kan användas både sittandes och liggandes, på mage eller rygg.

Sexgungan är tillverkad i ett mjukt men slitstarkt material för optimal komfort och hållbarhet. Med en maxvikt på 100 kg (inklusive gungans egen vikt på 6 kg) är den perfekt för de flesta par. Den är smidig att montera och kan enkelt tas ner vid behov, vilket gör den perfekt för par som vill ha flexibilitet och diskretion i sin intima samvaro.

Bäst i pris: Ultimate Door Swing

Svart dörrgunga med justerbara remmar och fotstöd.
Fäster i dörrkarm
Mångsidig användning
Mycket prisvärd

Ultimate Door Swing är en prisvärd sexgunga som passar perfekt för dig som vill utforska nya spännande möjligheter i sovrummet utan att spendera allt för mycket. Trots det överkomliga priset levererar denna sexgunga hög kvalitet och säkerhet. Den är enkel att montera i en dörrkarm och är redo att användas på bara några minuter.

Med sitt vadderade säte och justerbara remmar erbjuder Ultimate Door Swing optimal komfort under lekfulla stunder. Med en maximal viktkapacitet på 150 kg är den perfekt för de flesta par. Ge din partner en oförglömlig upplevelse och upptäck nya njutningsfulla positioner med denna mångsidiga sexgunga.

Strict Extreme Sexgunga och stativ

Sexgunga med stativ, kedjor och remmar för stabil upphängning.
Lätt att torka av
Robust metall
Enkel montering
Kräver stor plats

En sexgunga i lyxsegmentet är Strict Extreme Sexgunga med tillhörande stativ. Den vadderade liggplattan i läder och medföljande kudde ger en oslagbar komfort. Stabila kedjor och ett 208 cm högt robust stativ möjliggör en mångsidig användning för upp till 180 kg.

Stigbyglar medföljer för att ytterligare förbättra upplevelsen. Med Strict Extreme Sexgunga och Stativ får du en pålitlig och lyxig lösning för att ta ditt sexliv till nya höjder. Dess högkvalitativa konstruktion och genomtänkta detaljer gör den till ett utmärkt val för dem som söker det lilla extra.

Feels Like Heaven Sexgunga

En svart sexgunga med remmar och sittdel. Gungan är upphängd i en metallram med justerbara remmar för olika positioner.
Enkel att installera
Hög kvalitet och slitstark
Mångsidig och spännande
Kan upplevas obekväm efter längre stunder

Feels Like Heaven Sexgunga är en högkvalitativ och mångsidig sexgunga som möjliggör en mängd olika positioner för spännande och intima stunder. Tillverkad i slitstarkt 100% polyestermaterial med remmar och fotöglor i rivtålig nylon för maximal komfort och hållbarhet. Den bekväma sitsen mäter 88×60 cm och har ett ryggstöd för extra stöd.

Gungan är enkel att installera och har en maxvikt på 120 kg, vilket gör den lämplig för de flesta par. Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren inom bondage och positionslek så erbjuder Feels Like Heaven sexgungan nya möjligheter för intima lekar och förhöjd njutning tillsammans med din partner. En perfekt present för att krydda sexlivet!

You2Toys Fristående Sexgunga

En fristående sexgunga med svart metallram och justerbara remmar. Gungan har en sittdel och vadderade fotstöd.
Fristående, ingen takmontering krävs
Justerbar höjd och bredd
Enkel att flytta och förvara
Kan ta upp golvutrymme
Högre prispunkt än takmonteradealternativ

You2Toys Fristående Sexgunga är en sexgunga av hög kvalitet som erbjuder ett stabilt och säkert sätt att uppleva nya sexställningar. Gungan har en solid stålkonstruktion och vadderade remmar för optimal komfort. Tack vare den fristående designen kan den enkelt flyttas runt och användas i de flesta rum.

Sexgungan kommer med mjuka, vadderade handtag och fotremmar som ger ett säkert grepp och stöd under användning. You2Toys Fristående Sexgunga är perfekt för dem som vill uppleva spänningen med en sexgunga utan att behöva montera den i taket.

Vad är en sexgunga och hur fungerar den?

En sexgunga består vanligtvis av en robust ram eller ett upphängningssystem, tillsammans med vadderade remmar, selar eller stigbyglar som säkert håller den ena partnern i luften, vilket möjliggör unika och stimulerande ställningar.

Sexgungor är såsom namnet antyder gungor avsedda för sexuella lekar. För nybörjare fungerar den som en klassisk gunga – det är tekniskt sett bara att sätta sig i den och gunga. Men dess verkliga potential ligger i att låta par utforska mer avancerade och kreativa positioner.

Hur du sätter upp din gunga beror på vilken typ du har. Kroppssexgungor är överlägset lättast att ställa in. Dessa fungerar som selar som går till den ena partnerns kropp, och kan enkelt hängas upp i en dörrpost, i taket eller på annan lämplig plats.

En sexgunga gör det möjligt att prova nya sexuella ställningar som annars kan kännas omöjliga. Med en sexgunga kan man enkelt justera höjd och vinkel för att hitta den perfekta positionen. Den svävande känslan adderar en extra dimension av spänning och intensitet.

Så använder du en sexgunga

En sexgunga är en spännande och rolig sexleksak som passar alla par oavsett sexuella preferenser. Att använda en sexgunga kan ge nya dimensioner till ert sexliv och möjliggöra ställningar och upplevelser som annars inte är möjliga.

Säkerhet först

Innan ni börjar använda er sexgunga är det viktigt att se till att den är säkert upphängd. Att använda en sexgunga kräver först och främst en stabil upphängningspunkt. Välj en bjälke eller krok som klarar av vikten och rörelserna. Kontrollera också att alla remmar, spännen och fästen är hela och korrekt fastsatta.

Hitta rätt höjd

Det kan vara behjälpligt att ha en bra takhöjd när man hänger upp sexgungan. Justera höjden så att den passar er längd och de ställningar ni vill prova. Oftast fungerar det bäst om gungan hänger så att benen precis nuddar marken när man sitter i den.

Prova olika ställningar

En sexgunga ger er möjlighet att experimentera med många olika ställningar. Det finns mycket positivt med att hetta upp sexlivet med en sexgunga. Några populära inkluderar:

 • Sittande ställning där den ena partnern sitter i gungan och den andra står framför
 • Liggande ställning där den ena ligger i gungan och den andra står
 • Doggy där den ena partnern är på alla fyra i gungan
 • Omvänd cowgirl där den ena partnern sitter gränsle i gungan med ryggen mot den andra

Prova er fram och hitta era favoriter!

Solo eller tillsammans

Vem säger att du behöver en partner för att njuta av fördelarna med en sexgunga? Solosexentusiaster, gläd er! Du kan använda en sexgunga för att krydda ditt egna sexliv också. Experimentera med olika leksaker, ställningar och fantasier. Möjligheterna är oändliga.

Oavsett om ni använder sexgungan solo eller tillsammans så kommer den definitivt liva upp ert sexliv. Ha det så skoj och kom ihåg – endast fantasin sätter gränser!

Så rengör och underhåller du din sexgunga

En sexgunga är ett roligt och spännande sexhjälpmedel för par som vill krydda sitt sexliv. Men precis som andra sexleksaker är det viktigt att hålla den ren och fräsch. Här är några tips på hur du enkelt rengör och underhåller din sexgunga:

Rengöring efter användning

 • Torka av gungan med en fuktig trasa eller handduk direkt efter användning, särskilt om ni använt glidmedel eller olja. Detta förhindrar fläckar.
 • Vid behov, tvätta med mild tvål och ljummet vatten. Undvik starka rengöringsmedel som kan skada materialet.
 • Låt gungan lufttorka ordentligt innan du packar undan den.

Förvaring

 • Förvara gungan rent och torrt när den inte används, gärna i en sval garderob.
 • Undvik direkt solljus och värmekällor som kan göra materialet skört.

Regelbunden inspektion

 • Kontrollera gungan och dess fästen då och då så inget har gått sönder eller blivit slitet. Byt ut trasiga delar.
 • Spänn vajrar och kedjor vid behov så gungan inte blir sladdrig och tappa stödet.

Genom att ta hand om din sexgunga på rätt sätt håller den längre och är säker och skön att använda om och om igen. Ha så kul och njut av spännande stunder tillsammans!

Fördelar med att använda en sexgunga

En sexgunga är ett roligt och spännande sätt att få in mer variation i sexlivet. Genom att hänga upp en gunga speciellt designad för sex kan du och din partner utforska helt nya ställningar och vinklar. Gungans mjuka rörelse ger en skön känsla och de justerbara remmarna gör att ni kan anpassa höjden efter era önskemål. Några av de största fördelarna med en sexgunga är:

 • Möjliggör djupare penetration i flera ställningar
 • Avlastar vikt vilket gör det lättare att hålla ställningarna längre
 • Ger en skön gungande och svävande känsla
 • Tillåter kreativitet och att testa nya saker i sovrummet
 • Förhöjer njutningen och orgasmerna för båda parter

Med en sexgunga kan ni alltså få ett mer varierat och spännande sexliv utan att det kräver akrobatisk förmåga eller styrka. Gungans stöd gör att ni kan slappna av mer och fokusera på sensationerna. Ett enkelt och roligt sätt att tänja gränserna i sängkammaren!

Köpguide för sexgunga

Med en sexgunga kan ni utforska nya ställningar och uppleva förhöjd njutning tillsammans. Men med så många olika modeller på marknaden, hur vet man vilken som passar bäst för ens behov? Nedan går vi igenom viktiga faktorer att överväga när du väljer en sexgunga.

Material och konstruktion: En sexgungas hållbarhet och kvalitet är starkt beroende av dess material och konstruktion. För maximal stabilitet bör du välja en sexgunga med stålram och robusta fästen. När det gäller textilier är nylon och läder populära alternativ tack vare deras slitstyrka. Tänk också på att välja material som är enkla att rengöra för att upprätthålla en god hygien. Material som är lätta att rengöra inkluderar läder, PVC, nylon, polyester och vinyl, vilka alla erbjuder både hållbarhet och enkel underhållning.

Justerbarhet: För att få ut det mesta av er sexgunga, leta efter en modell med justerbara remmar eller kedjor. Detta gör att ni kan anpassa höjd och position efter era preferenser och prova olika ställningar. Justerbarheten gör också att gungan kan passa olika kroppstyper, så att både kortare och längre personer kan använda den bekvämt. Kontrollera att justeringsmekanismen är lättanvänd och håller sig på plats under användning.

Bekvämlighet: Även om en sexgunga främst är till för njutning, bör den inte kompromissa med komforten. Stoppade remmar och breda ytor fördelar vikten jämnt och minskar risken för skav eller tryck. Vissa gungor har även extra dynor vid sitt- och liggytorna för optimal komfort under längre lekstunder. Mjuka, andningsbara material som sammet eller bomull kan också öka behaget.

Enkel installation: Ingen vill krångla med komplicerade monteringsanvisningar när passionen väl slår till. Välj därför en sexgunga som är lätt att montera och kan fästas säkert i taket eller i en dörrkarm. Tydliga instruktioner och allt monteringsmaterial bör ingå i paketet. Vissa modeller har även snabbkopplingar som gör att man enkelt kan ta ner och sätta upp gungan vid behov, utan verktyg.

Hur man installerar en sexgunga i taket

Att montera en sexgunga i ditt sovrum eller vardagsrum kan verka lite knepigt, men med rätt verktyg och instruktioner är det faktiskt ganska enkelt. Här är en steg-för-steg guide på hur du säkert installerar din sexgunga:

 1. Hitta en lämplig takbjälke eller balk att fästa sexgungan i. Använd en regelsökare för att lokalisera en stark och stabil fästpunkt i taket.
 2. Borra ett hål i takbjälken med en kraftig borrmaskin. Se till att hålet är tillräckligt stort för sexgungans medföljande ögleskruv eller krok.
 3. Skruva in ögleskruven eller kroken säkert i takbjälken. Dubbelkolla att den sitter stadigt och kan bära vikten av sexgungan och de som använder den. De flesta sexgungor inkluderar lämplig hårdvara för takmontering.
 4. Fäst sexgungan i ögleskruven eller kroken i taket enligt instruktionerna som medföljer gungan. Se till att alla remmar, kedjor och fästen är ordentligt säkrade.
 5. Testa sexgungans stabilitet och bärighet försiktigt innan användning. Justera vid behov för att säkerställa att den är säker och bekväm.
 6. Om du vill dölja takfästet när sexgungan inte används, överväg att installera en utsmyckad takrosett eller kåpa över ögleskruven.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens säkerhetsanvisningar och viktbegränsningar när du installerar och använder din sexgunga. Med rätt installation kan en sexgunga ge många timmar av bekväm och spännande lek för dig och din partner.

Var är bästa platsen för sexgungan?

En sexgunga kan piffa upp sexlivet och göra det roligare att testa nya ställningar. Men var ska man hänga upp sexgungan för bäst effekt och säkerhet? Här är några förslag på de bästa platserna att montera din sexgunga:

 • I dörröppningen – en dörrhängd sexgunga är enkel att montera och förvara
 • I taket – en lädergunga i taket ger stabilitet och många möjligheter
 • Fristående med stativ – en mångsidig fristående sexgunga kan flyttas runt
 • Köksbänken eller bordet – ha sex på köksbänken eller matplatsen med hjälp av sexgungan
 • Badrummet – en sexgunga i badrummet eller duschen ger våta upplevelser

Hur en sexgunga kan förbättra ditt förhållande och sexliv

Att äga en sexgunga kan hjälpa par att krydda sitt sexliv, förbättra intimiteten, öka den sexuella tillfredsställelsen och göra sex mer tillgängligt. En sexgunga kan vara ett bra sätt för er att utforska nya möjligheter och sensationer tillsammans, vilket kan stärka er känslomässiga koppling och sexuella kemi.

Sexgungorna kan vara ett bra tillskott i ett förhållande. Om ni letar efter ett sätt att krydda saker och ting kan en sexgunga bli ert nästa äventyr. Att prova något nytt och spännande tillsammans kan öka passionen och föra er närmare varandra både fysiskt och emotionellt.

Våga utforska, ha kul och njut av resan tillsammans – en sexgunga kan vara nyckeln till ett mer tillfredsställande och intimt förhållande.

Vanliga frågor och svar om sexgungor

En sexgunga är en sexleksak utformad för att underlätta och variera sexställningar. Den består av justerbara remmar i slitstark nylon som hängs upp i taket eller dörren.

Ja, sexgungor är säkra när de används enligt instruktionerna. Se till att gungan är ordentligt fastsatt och justerad innan användning. Remmarna är vadderade för bekvämlighet.

En sexgunga gör det lättare att utföra komplicerade sexställningar. Den ger stöd, komfort och variation för kreativt och experimentellt sex.

Det finns flera sätt att hänga upp en sexgunga. Vanligast är att skruva upp en krok i taket, montera den på en dörr eller använda en speciellt anpassad ställning. Se till att underlaget är stabilt och kan bära vikten. Följ instruktionerna noga för säker installation. Vissa gungor har också justerbara remmar för att enkelt kunna ställa in höjden.

Dyrare sexgungor tenderar att ha högre kvalitet i material och konstruktion, men det finns även prisvärda alternativ. Läs gärna våra recensioner innan köp.

Sexgungor skickas normalt i diskreta paket utan avslöjande information på utsidan. Leveranstider varierar mellan butiker, vanligen 2-5 dagar.

Innehållsansvarig

Uppdaterad

Publicerad

Lämna en kommentar