Knipkulor Bäst i test 2024

Vilka knipkulor är bäst i test? Knipkulor är ett populärt träningsredskap för att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Genom att använda knipkulor kan du förbättra muskelstyrkan, vilket kan leda till bättre kontroll och starkare orgasmer. Här listar vi de bästa knipkulorna på marknaden just nu.

Innehåller annonser

Att knipträna är något som rekommenderas för många kvinnor. Det kan vara svårt att veta vart man ska börja och vilka knipkulor som passar bäst. Många alternativ finns, från Elvie – Pelvic Floor Exercise Tracker till Baseks Dubbla Knipkulor för nybörjare och Bellatrix för en billigare lösning.

Majoriteten av dessa knipkulor hjälper med inkontinens, särskilt efter förlossning eller graviditet. Samtidigt kan de förbättra sexlivet och ge starkare orgasmer. Genom att läsa recensioner och jämföra betyg kan man hitta den rätta knipkulan på Prisjakt eller liknande sajter. Aftonbladet och liknande källor kan ge ytterligare insikt genom Köpguide och andra artiklar.

Vad är knipkulor?

Knipkulor är små bollar, oftast två som är sammankopplade med ett snöre. De är vanligtvis gjorda av silikon och används för att stärka bäckenbottenmusklerna. Förutom att hjälpa till att undvika urinläckage, kan de bidra till bättre muskelkontroll.

Fördelar med knipkulor

Knipkulor kan stärka bäckenbottenmusklerna, vilket är viktigt för att förbättra kroppens stabilitet. Regelbunden användning av knipkulor kan minska risken för inkontinens, speciellt efter förlossning. Bättre kontrollerade muskler kan också leda till ökad njutning under samlag.

  • Förbättrad muskelkontroll: Hjälper att hålla musklerna i form och öka deras styrka.
  • Minskar inkontinens: Regelbunden träning kan minska ofrivilligt urinläckage.
  • Ökad sexuell njutning: Stärkta muskler kan förbättra känsligheten.

Att använda knipkulor är en enkel och effektiv metod för att stärka musklerna i bäckenet. Med olika vikter och storlekar kan man anpassa träningen efter individuell förmåga och behov.

Våra bedömningskriterier

Vid testning av knipkulor har vi använt oss av specifika bedömningskriterier för att säkerställa en rättvis och exakt utvärdering. Här är de viktigaste kriterierna vi fokuserade på:

1. Material och design:

  • Hållbarhet: Knipkulorna ska vara tillverkade av slitstarka och högkvalitativa material.
  • Säkerhet: Materialen måste vara säkra för kroppen och hypoallergena.
  • Form: Designen ska vara ergonomisk för lätt användning och effektiv träning.

2. Användarvänlighet:

  • Instruktioner: Tydliga och enkla instruktioner för användning.
  • Rengöring: Lätta att rengöra och underhålla.
  • Komfort: De ska vara bekväma att använda under längre perioder.

3. Funktionalitet:

  • Motståndsnivåer: Variation i motståndsnivåer för att passa olika träningsnivåer.
  • Effekt: Verkliga resultat vid regelbunden användning, såsom förbättrad bäckenbottenstyrka.

4. Prisvärdhet:

  • Kostnad: Rimligt pris i förhållande till produktens kvalitet och funktion.
  • Värde: Balans mellan kostnad och den nytta produkten ger användaren.

De 13 bästa Knipkulor

Bäst i test: Elvie – Pelvic Floor Exercise Tracker

Elvie – Bäckenbottentränare med app för att spåra träningsresultat
Guidad träning via app
Vattentät
Rekommenderad av experter
Priset

Elvie imponerar med sin avancerade teknik. Produkten ansluter till en app som styr träningen och gör övningarna mer engagerande. Träningspassen tar bara cirka fem minuter, och användaren kan ställa in påminnelser för att inte missa någon träning.

Appen innehåller olika spel som gör träningen roligare. Genom att få direkt feedback kan användaren försäkra sig om att övningarna utförs korrekt. Felaktiga knipövningar kan leda till problem på sikt, därför är korrekt utförande viktigt.

Regelbunden användning av Elvie ger bättre orgasmkontroll, starkare orgasmer och minskar risken för inkontinens. Elvie har fått flera priser, som Xbiz Awards 2018, Red Dot Design Award 2016, och HealthTech Award 2017, vilket vittnar om dess kvalitet och design.

Rekommenderad till:

Elvie passar alla, från nybörjare till mer erfarna användare. Den hjälper personer som är osäkra på om de gör knipövningarna rätt. Det är en idealisk produkt för de som önskar anpassa träningen efter sina egna behov.

Bäst för nybörjare: Baseks Dubbla Knipkulor

Baseks dubbla knipkulor i rosa för bäckenbottenträning
Innehåller en inre roterande kula
Idealisk för nybörjare
Utrustad med ett snöre för säkerhet och enkelhet
Kan anses för lätta för personer med erfarenhet av knipträning

Dessa rosa knipkulor från Baseks är inte bara estetiskt tilltalande, de är också mycket effektiva för att stärka bäckenbotten. Inuti kulorna finns en roterande kula som förbättrar effektiviteten genom att röra sig när användaren är i rörelse.

Knipkulorna väger ungefär 60 gram, vilket gör dem väldigt lämpliga för nybörjare. Ett långt snöre ökar säkerheten och gör det enklare att ta ut kulorna efter användning. Materialet är mjukt silikon, helt fritt från ftalater, vilket säkerställer användningskomfort och säkerhet.

Användningen är enkel:

  1. Töm blåsan före användning.
  2. Applicera glidmedel på kulorna.
  3. För försiktigt in dem, likt en tampong.

Har man svårt att få in dem kan man:

  • Placera det ena benet på en högre kant, exempelvis en stol.
  • Lägga sig ner.

Beroende på träningsnivå kan man välja att ligga ner, sitta, stå eller röra sig runt medan kulorna är inuti. Man kan till och med utföra vardagliga sysslor som städning samtidigt.

Rekommenderad till:

Rekommenderas främst till nybörjare som söker en enkel och praktisk lösning för att stärka bäckenbotten.

Bästa budget alternativ: Bellatrix

Bellatrix knipkulor med förpackning för effektiv bäckenbottenträning
Långt snöre
Två olika vikter
Bekvämt material
Bara en av kulorna har två sfärer

Bellatrix består av ett set med knipkulor som finns i två olika vikter och storlekar. Paketet innehåller två kulor så att användaren kan uppgradera till en tyngre version när bäckenbottenmusklerna blir starkare. Detta gör att produkten anpassar sig efter användarens utveckling.

Stärkta knipmuskler kan bidra till att förebygga inkontinens och ge starkare orgasmer, vilket leder till ett bättre sexliv. Setet innehåller en enkelkula och en dubbelkula. Enkelkulan väger 40 gram och är 3,4 cm lång medan dubbelkulan väger 80,5 gram och är 7,6 cm stor.

De är tillverkade av mjukt och smidigt silikon, vilket gör dem enkla att föra in. Trots att vissa användare inte tycker att glidmedel är nödvändigt, rekommenderas det ändå för en bättre upplevelse.

Före användning ska blåsan tömmas. Applicera glidmedel på knipkulorna och för in dem försiktigt på samma sätt som en tampong. Om det är svårt att föra in dem, kan det underlätta att placera ett ben på en högre yta, som en stol, eller helt enkelt ligga ner.

Beroende på nivå kan användaren ligga ner, stå, sitta eller röra sig runt. Varför inte kombinera övningarna med hushållsarbete?

Rekommenderad till:

Bellatrix är lämplig både för nybörjare och erfarna användare eftersom setet kommer med två olika knipkulor.

Prisvinnare: Joyballs Secret Knipkulor Set

Joyballs Secret knipkulor set i lila och rosa
Prisbelönt produkt
Roterande kula
Variation i träningen
Obehagliga snören

Joyballs Secret Knipkulor Set består av två kulor, en enkel och en dubbel, vilket ger möjlighet till varierad träning. Kulorna är mjuka och tillverkade av medicinskt silikon, ett material som är både allergivänligt och dermatologiskt testat, lämpligt även för känslig hud.

Varje kula innehåller en inre roterande kula som rör sig med varje steg eller rörelse, vilket bidrar till både träning och stimulans. Detta träningsset är framtaget för att stärka bäckenbottenmuskulaturen, vilket kan ge kraftigare orgasmer.

En särskild egenskap hos dessa knipkulor är att snörena är placerade invändigt. Detta kan göra det svårare att ta ut kulorna, särskilt för nybörjare. Att använda kulorna rekommenderas därför främst till mer erfarna användare.

För att använda kulorna, börja med att tömma blåsan. Applicera sedan glidmedel och för in kulorna försiktigt, liknande sättet du skulle föra in en tampong. Om det är svårt kan du lyfta ett ben eller lägga dig ned. När kulorna är på plats kan du ligga ner, stå, sitta eller fortsätta med dagliga aktiviteter som att städa.

Rekommenderad till:

Detta set rekommenderas till erfarna användare på grund av de invändiga snörena, vilket kan kännas obehagligt och vara svåra att hantera om du är nybörjare. Det är också lämpligt för dem med känslig hud tack vare det medicinska silikonet.

Perfit Kegel Trainer

Perifit kegeltränare med app för att spåra framsteg
App som kan anpassas för individen
Två sensorer för noggrann mätning
Unik form
Kan vara svårt att använda för nybörjare
Kräver en smartphone för att använda alla funktioner

Knipkulorna har sensorer som mäter exakt styrka när du kniper och visar det live i appen. Du kan justera dina kniptekniker för att klara olika spelnivåer. Träningsprogrammen är designade som spel för att göra träningen rolig och utmanande. Du väljer nivå och kan anpassa träningen efter din situation.

Spelen finns i olika svårighetsgrader och kan anpassas efter dina behov med knipträning. De hjälper till att stärka bäckenbotten, förebygga inkontinens, underlätta återhämtning efter förlossning, och förbättra orgasmer.

Produkten är tillverkad av kroppsvänligt silikon och kan användas med glidmedel för enkel insättning. För att använda, töm blåsan först, applicera glidmedel på kulorna och för in dem som en tampong. Om det känns svårt, placera ett ben på en hög kant eller lägg dig ner.

Träna liggande, stående, sittande eller gå runt. Kanske kombinera med städning?

Rekommenderad till:

Perfekt för den som behöver extra motivation för knipträning och vill ha rolig hjälp på vägen med hjälp av en app.

Fun Factory Smartballs Teneo Duo

Fun Factory Smartballs Teneo Duo knipkulor i lila
Roterande kulor som rör sig vid användning
Vunnit pris för bästa knipkulor
Bra pris
Tunga för nybörjare – rekommenderas att ligga ner under användning i början

Dessa knipkulor är lätt att hantera, både vid införande och uttagning. Med knipkulor förbättrar du muskelkontrollen och kan uppleva intensivare orgasmer. För de som är nya rekommenderas att använda kulorna liggande tills de har fått mer träning. När du blivit mer van kan du ha dem i medan du utför dagliga aktiviteter.

De två inre kulorna roterar när du rör på dig, vilket gör träningen mer effektiv. En snöre gör dem lätta att ta ut. Kulornas vikt är 80 gram, vilket kan vara tungt för nybörjare. Teneo Duo har fått ett tyskt pris för bästa design och har även blivit utsedda till bästa knipkulor av Danmarks största onlinetidning.

För att använda dem, töm blåsan, applicera glidmedel och för in dem försiktigt som en tampong. Du kan stå med ett ben på en stol eller ligga ner om det är svårt att föra in dem. Utför knipövningar liggande, sittande eller gå runt beroende på din nivå.

Rekommenderad till:

Perfekt för de som är vana vid knipkulor eftersom de är tyngre än vad som passar en nybörjare.

Svakom Nova Exercise Knipkulor 3 St

Svakom Nova knipkulor set med tre olika vikter
Enkel att använda
Variation
Flera färgval
Begränsad användning för erfarna

För nybörjare inom bäckenbottenträning är detta set idealiskt. Det innehåller tre olika typer av knipkulor som låter användaren öka svårighetsgraden i takt med att de blir starkare. Kulan består av silikon och har en metallkula inuti som ger stimulans vid rörelse – en behaglig form av träning.

I Nova-setet finner man:

  1. Enkelkula: Stor, mjuk, lätt och perfekt för nybörjare.
  2. Dubbelkula: Mellanstor och något tyngre, bra för de som är redo för mer utmaning.
  3. Tung dubbelkula: Liten, hårdare och tyngre, optimal för erfarna användare.

Rådet är att ta det i egen takt och börja med den första knipkulan. Korrekt användning innebär att blåsan töms innan användning och att något glidmedel appliceras på kulorna. Kulorna införs på samma sätt som en tampong. Om det är svårt att föra in dem kan det hjälpa att placera ett ben på en högre yta eller lägga sig ner.

Användningen varierar beroende på erfarenhetsnivå. Man kan ligga ner, sitta, stå eller gå omkring med kulorna – kanske till och med passa på att städa samtidigt.

Rekommenderad till:

Setet är speciellt lämpat för nybörjare som aldrig har provat knipkulor förut. Den successiva ökningen i svårighet gör det enkelt att följa sina framsteg och anpassa sig efter sin utveckling.

Fifty Shades of Grey Inner Goddess Knipkulor

Fifty Shades of Grey Inner Goddess knipkulor i svart och silver
Elegant design
Långt snöre
Mjukt och behagligt material
Kan vara något tunga för nybörjare; rekommenderas att börja liggande

Dessa knipkulor från Fifty Shades of Grey-serien är både stiliga och njutningsfulla. Designade för att förbättra bäckenstyrkan och öka känsligheten, vilket kan resultera i intensiva orgasmer. Med en vikt på 78 gram passar de bäst för erfarna användare, men fungerar även för nybörjare med viss försiktighet.

Materialen består av silikon och ABS-plast, vilket garanterar en säker och bekväm användning. Snöret på 9,5 cm ger en extra trygg känsla, då det är längre än många liknande produkter på marknaden.

För att använda dem, börja med att tömma blåsan. Applicera glidmedel på kulorna och för in dem försiktigt, som med en tampong. Om det är svårt att föra in dem kan du placera ena benet på en högre yta, exempelvis en stol, eller ligga ner.

Beroende på din nivå kan du ligga, sitta, stå eller gå runt med kulorna. Att kombinera användningen med exempelvis städning är också möjligt.

Rekommenderad till:

Rekommenderas för personer som uppskattar eleganta och lyxiga produkter. Dessa knipkulor kan bli en favorit för dem som söker både träning och njutning samtidigt.

Ami – Vagina Knipkulor

Ami – knipkulor set för bäckenbottenträning i olika vikter
Tre kulor i olika vikter
Sammetslen yta
Lätt att rengöra
Hårda snören

Ami knipkulor är särskilt bra för dem som vill utvecklas i sin bäckenbottenträning. Setet innehåller tre olika kulor:

  • Ami 1: Denna är en stor och lätt enkelkula som väger 54 gram och rekommenderas som startkula.
  • Ami 2: Den är mellanstor och väger 72 gram, vilket ger lite mer utmaning. Byt till denna när du känner dig redo.
  • Ami 3: Den minsta och mest avancerade kulan väger 99 gram. Den ska först användas när du är vältränad eftersom den är mindre och hårdare än de andra.

Alla kulor är tillverkade av kroppsäkert silikon, vilket gör att de känns mjuka och är enkla att rengöra. Vid användning är det rekommenderat att tömma blåsan och sedan applicera glidmedel på kulorna innan de förs in.

Rekommenderad till:

Ami knipkulor är perfekta för nybörjare såväl som dem som vill avancera från en tidigare knipkula.

Sinful Ultimate Kegel Rosa Träningsset

Sinful Ultimate Kegel träningsset i rosa med fyra olika vikter
Flera knipkulor anpassade efter erfarenhet
Silikonmaterial skonsamt mot huden
Enkel att rengöra
Snöret upplevs som kort av vissa

Sinful Ultimate Kegel Rosa Träningsset använder ett mjukt silikonmaterial som många tycker om. Knipkulorna hjälper till att stärka bäckenbotten och kan förbättra orgasmer. För dem som har fött barn kan dessa övningar återställa muskelstyrkan.

Man kan använda setet som en sexleksak med en partner eller för onani. Oavsett sättet man väljer, ger knipkulorna en trevlig upplevelse. För bästa resultat rekommenderas användning vid kegelövningar där man spänner och slappnar av bäckenbottenmusklerna. Detta leder till bättre kontroll och intensivare orgasmer.

En del tycker dock att snörena är lite korta, vilket kan bero på individuell anatomi. För att använda knipkulorna, töm blåsan först. Applicera glidmedel och för in dem försiktigt, likt en tampong. Om det är svårt att sätta in dem, prova att stå med ett ben på en stol eller att ligga ner. Man kan använda dem när man ligger ner, står, sitter eller går. Vardagsaktiviteter som att städa kan vara ett bra tillfälle att träna.

Rekommenderad till:

Perfekt för nybörjare och de som vill avancera från en tidigare knipkula.

Jadeägg Yoni Egg

Jadeägg Yoni Egg för bäckenbottenträning i grönt jade
Importerat från USA
Utvecklat av experter
Effektivt för vaginal massage
Priset

Jadeägg Yoni Egg har fått mycket bra recensioner av användare. En person nämnde att hon blev mycket nyfiken och glad när hon fick ägget i gåva. Sedan dess har hon tränat sina vaginala muskler regelbundet och detta har verkligen förbättrat hennes sexliv. Ägget är lätt och smidigt att föra in och träna med. Många uppskattar möjligheten att öka sin känslighet och få bättre orgasmer genom regelbunden träning med ägget. Ett stort plus är att man inte alltid behöver aktivt träna – det kan användas även när man gör andra aktiviteter eller sover.

Rekommenderad till:

Jadeägg Yoni Egg passar både nybörjare och mer erfarna användare. Det är extra fördelaktigt för dem som är nyfikna på hur den inre muskulaturen fungerar och vill förbättra sin sexuella hälsa. Det rekommenderas också särskilt till dem som nyligen genomgått graviditet eller de som vill förebygga inkontinens. Med dess många användningsområden och rapporterade fördelar, är det ett värdefullt tillägg för alla som vill stärka sin bäckenbotten och njuta av förbättrad sexuell upplevelse.

LELO Luna Kegel Pärlsystem

LELO Luna Kegel bolls system med utbytbara vikter för bäckenbottenträning
Användaren kan anpassa knipkulorna enligt sina egna preferenser
Möjlighet att använda eller ta bort ramen för olika variationer
Mycket prisvärt set med flera delar inkluderade
Bollarna kan upplevas som något lätta

LELO Luna Kegel Pärlsystem erbjuder en mängd fördelar, inklusive en stilren design. Setet innehåller två knipkulor, varje med två plastpärlor. De första två väger 28 gram vardera, medan de andra två väger 37 gram vardera.

Ett unikt inslag är att pärlorna kan bytas ut för att skapa en personlig upplevelse. Knipkulorna fungerar som en ram där du kan lägga till eller ta bort pärlor.

Produkten är idealisk för att träna musklerna i vaginan, vilket kan öka känsligheten för orgasmer och förbättra sexlivet. För nybörjare finns möjlighet att börja med en pärla.

Varje knipkula kan även fås med ett snöre för lättare in- och uttag.

Användningstips:

  1. Tömm blåsan.
  2. Applicera glidmedel på knipkulorna.
  3. För in dem försiktigt, som en tampong.
  4. Om det är svårt att få in dem, stå med ett ben på en stol eller lägg dig ner.

Tänk på din nivå – du kan ligga, stå, sitta eller gå omkring under användning.

Rekommenderas till:

Produkten passar dig som vill kunna anpassa och variera dina knipkulor efter behov.

You2Toys kärlekskulor

You2Toys kärlekskulor i rött för bäckenbottenträning
Prisvärda
Lättanvända
Praktiskt nylonsnöre
Begränsat urval

You2Toys kärlekskulor är tillverkade av tålig ABS-plast och är dessutom vattentäta. De väger 55 gram och kan användas både när man ligger ner och när man rör sig, vilket gör dem mångsidiga. Nylonsnöret underlättar borttagning efter användning.

För att använda dem, börja med att tömma blåsan. Applicera sedan glidmedel och för in kulorna försiktigt, likt insättningen av en tampong. Om det är svårt att få in dem, kan man placera ett ben på en högre yta som en stol eller lägga sig ner. Efter insättning kan man ligga, stå, sitta eller gå runt, beroende på sin bekvämlighetsnivå.

Rekommenderas till:

Dessa kärlekskulor är ett utmärkt val för nybörjare som vill träna upp sin bäckenbotten utan att spendera mycket pengar.

Varför ska du knipträna?

Att knipträna hjälper till att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Detta kan förebygga problem som urinläckage. Många kvinnor märker också att det ökar deras sexuella njutning.

Förutom att stärka bäckenbotten, kan knipträning även minska mensvärk och ge bättre stöd åt rygg och muskler. Att ha en stark bäckenbotten är viktigt både i förebyggande syfte och för dem med en redan svag bäckenbotten.

Hur kniptränar du på bästa sätt?

Att ligga på rygg i sängen är ett bra sätt för att börja knipträning. Försiktigt föra in knipkulor i slidan, och använd gärna glidmedel för en bekvämare upplevelse.

Andningen är viktig. Andas djupt från magen och undvik ytlig andning. När andningen är under kontroll, börja knipa genom att spänna bäckenbotten. Det är viktigt att bara spänna bäckenbotten och inte andra muskler som rumpa eller lår. För att visualisera knipet, föreställ dig att dra upp en dragkedja från analöppningen till slidöppningen.

För nybörjare, börja med att knipa i 2-4 sekunder medan du ligger ner och vila sedan 10-15 sekunder. Repetera detta cirka tre gånger om dagen. Det är möjligt att uppleva träningsvärk i början, vilket är normalt.

Med tiden kommer du att kunna knipa längre och öka antalet repetitionerna. När du känner dig bekväm, prova att knipa stående. Efterhand kan du till och med utföra knipövningar medan du gör andra vardagssysslor.

Kom ihåg:

  • Använd glidmedel
  • Andas djupt från magen
  • Spänn bara bäckenbottenmusklerna
  • Börja med korta intervaller och öka gradvis
  • Integrera knipövningar i dagliga aktiviteter när du är redo

Olika typer av knipövningar

Snabba kraftfulla knip

Det här är knipövningar som är bra vid plötsliga situationer, som när du nyser. Knip i 2 sekunder och slappna av i 2 sekunder. Upprepa detta 10 gånger, 3 gånger om dagen.

Starka knip

Dessa knipövningar hjälper när du behöver använda mycket kraft, som vid hosta eller träning. Knip i 6 sekunder och slappna av lika länge. Om 6 sekunder är för svårt, öka gradvis. Repetera 10 gånger och gör det 3 gånger om dagen.

Långvariga uthållighetsknip

Detta knip hjälper dig att hålla dig när du behöver tid, som att låsa upp dörren. Avsluta alltid din träning med denna övning. Knip så länge som möjligt, upp till en minut om du kan. När du är klar har du genomfört en omgång knipträning.

Så här rengör du dina knipkulor

  • Tvätta händerna. Börja med att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten för att undvika att överföra bakterier.
  • Ta bort eventuell sträng eller snöre. Om knipkulorna har en sträng eller ett snöre, ta bort det försiktigt innan rengöring.
  • Använd mild tvål och vatten. Tvätta knipkulorna med en mild, oparfymerad tvål, t.ex. babyschampo. Rengör noga och täck hela ytan av kulan.
  • Skölj ordentligt. Skölj knipkulorna under rinnande vatten för att avlägsna eventuella tvålrester som kan finnas kvar.
  • Torka grundligt. Använd en ren och torr handduk eller pappershandduk för att torka dem helt. Se till att de är helt torra innan förvaring.
  • Använd en sexleksaksrengöring. För en djupare rengöring, överväg att använda en antibakteriell sexleksaksrengöring. Applicera jämnt och följ tillverkarens anvisningar.

Knipkulor gjorda av silikon eller ABS-plast är oftast säkra att tvätta med vatten och mild tvål. Se till att undvika starka kemikalier som kan skada materialet eller påverka kulorna. Om knipkulorna är vattentäta, är det enklare att rengöra dem grundligt med vatten. Användning av ett vattenbaserat glidmedel rekommenderas också för att förhindra skador på det släta materialet.

Genom regelbunden rengöring förblir knipkulorna hygienska och effektiva. Detta hjälper även till att förhindra ansamling av bakterier och bevara deras färg och funktion. För bästa resultat, följ alltid tillverkarens specifika riktlinjer.

Hur länge behöver du knipträna och när ska du börja knipträna?

Att knipträna bör du göra dagligen från och med nu och livet ut, om du inte redan har kommit igång. Börja med att knipa tre gånger om dagen tills du märker tydlig effekt. En märkbar skillnad kan uppfattas genom att använda fingrarna i slidan, använda tyngre knipkulor, eller notera minskad läckage.

När styrkan har ökat kan man minska till att knipa en gång om dagen och fortsätta så framöver. Det är aldrig för sent att börja knipträna. Om du just har varit gravid eller är gravid bör du ta det lugnt i början.

Rekommenderad rutin:

  • Inledande period: 3 gånger dagligen
  • Efter uppnådd styrka: 1 gång dagligen

Använd olika metoder för att mäta framsteg och justera träningen därefter. Risken för träningsvärk är låg, men lyssna på kroppen och anpassa intensiteten vid behov.

Vanliga frågor om knipkulor

Det finns olika typer av knipkulor beroende på dina behov och erfarenheter. Nybörjare kan uppskatta lättare knipkulor i silikon eftersom de är mer bekväma. Erfarna användare kan välja tyngre glaskulor för en större utmaning. Välj träningsredskapet som passar din nivå och gör det bekvämt för dig att träna effektivt.

Inkontinens betyder att musklerna i underlivet är försvagade, vilket leder till att man inte kan hålla tätt och urin läcker ut. Urinläckage kan ske vid olika tillfällen, som när man nyser, tränar eller utför andra rörelser. Knipkulor kan vara till hjälp för att stärka musklerna och minska problemen med inkontinens.

Ja, det kan du absolut göra! Det är till och med ett bra tillfälle att börja. För vissa kan det vara svårt att träna med knipkulor efter förlossningen eftersom det kan vara svårt att hitta tillbaka till knipet. Bäckenbotten kanske inte är lika stark längre.

Är du osäker, kontakta en läkare. Det är svårt att säga vilka knipkulor som är bäst eftersom det beror på hur stark du känner dig. Flera använder knipkulor mot inkontinens, vilket också kan hjälpa vid återhämtning efter förlossning.

Det är viktigt att först prata med en läkare om du tänker använda knipkulor under graviditeten. Användandet efter graviditeten är ett annat ämne, men under graviditet bör läkares råd sökas för en säker och korrekt bedömning. Många undrar också om det är bra att använda knipkulor vid framfall. Återigen är det något som måste bedömas av en läkare. Knipkulor kan vara mycket effektiva för rätt person, men det är bäst att konsultera en sjukvårdspersonal för att få personliga rekommendationer och säkerhet.

Man placerar knipkulorna i slidan, precis innanför öppningen. För att göra övningen, spänner man bäckenbottenmusklerna. En del jämför detta med att föreställa sig en dragkedja från analöppningen till slidöppningen och sedan stänga den genom att spänna musklerna. Upprepa övningen för att stärka musklerna i bäckenbotten.

Varaktigheten för användning av knipkulor beror på hur stark din bäckenbotten är. Det är bättre att träna flera gånger om dagen med kortare sessioner än att göra en lång träningspass. Bäckenbotten är en muskel och behöver vila ibland. Överträning kan leda till träningsvärk. Att ta pauser är viktigt för att undvika överbelastning.

Knipkulor finns i olika vikter och storlekar. Vissa är tyngre med sand inuti, vilket skapar vibrationer när man rör sig. Andra är lättare och kan vara gjorda av olika material. Det finns också mer avancerade varianter som kommer med en app så man kan leka sig fram med knipövningar. Knipkulor har ofta snören för enkel hantering, och kan ha olika former och utföranden för att passa olika behov och kroppar.

Det är bättre att träna knip flera gånger om dagen än att hålla på under en längre tid. Hur länge man bör ha knipkulorna i beror på hur länge man har tränat och vilken typ av knip man gör. Om man tränar uthållighetsknip, kan man knipa så länge som möjligt. Om man är tillräckligt stark, kan det innebära att man tränar under en längre stund. Många undrar om de kan sova med knipkulor, men det rekommenderas inte eftersom man bör vara aktivt engagerad och knipa själv.

Lägg en liten mängd glidmedel på knipkulorna för att de ska vara lättare att föra in. Tryck därefter försiktigt mot slidöppningen och låt dem långsamt glida in.

Är du nybörjare när det gäller knipkulor, är Baseks Dubbla knipkulor ett bra ställe att starta. Om dessa inte känns rätt för dig, finns det många andra att prova. Ett tips är Vagitrim knipkulor som låter dig experimentera med olika vikter. På så sätt kan du hitta det som passar bäst för dina behov. Det viktiga är att inte ge upp, eftersom det finns många alternativ att utforska.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Betyg 5 / 5. Antal röster: 60

Inga röster än så länge! Bli först med att betygsätta detta inlägg.

Innehållsansvarig

Uppdaterad

Publicerad

1 svar på ”Knipkulor”

  1. Jag blev verkligen imponerad av den här artikeln om knipkulor. Det är uppenbart att det finns så många olika alternativ för kvinnor i olika stadier av livet, från nybörjare till mer erfarna användare. Jag uppskattade särskilt att artikeln betonar vikten av att välja rätt produkt för ens egna behov och att den förklarar fördelarna med knipträning så tydligt. Att förbättra både hälsa och njutning genom något så enkelt och effektivt är inspirerande. Tack för en så informativ och välskriven guide!

    Svara

Lämna en kommentar