Sexlust

Så kan du öka sexlusten

Sex och lust, något som går hand i hand, eller? Det är fullkomligt normalt att din sexlust försvinner periodvis, det kan handla om stress eller andra faktorer. Men för att kunna njuta av sex igen har vi flera bra tips på hur du kan höja sexlusten!

Tanka kroppen med lust

Visste du att många olika råvaror och tillskott faktiskt har lusthöjande egenskaper? Zink är exempelvis ett ämne som är viktigt för både män och kvinnor. För mannen är det viktigt för att spermieproduktionen ska fungera. För kvinnor har zink visat sig ha lusthöjande egenskaper. Du kan köpa zink i kapselform. Andra saker som är bra att äta är fet fisk, som lax. I omega 3 finns ämnen som reagerar som lusthöjande i kroppen. Hur? Omega 3 hjälper kroppen frigöra dopaminer, glädjepiller. Ska du laga middag? Satsa på en sallad med bönor och linser. Dessa baljväxter har flera nyttiga och lusthöjande aminosyror. Apropå aminosyror, arginin är en aminosyra som visat sig ha mycket bra effekter på lusten. Det säljs idag både glidmedel och kapslar med arginin för just detta. Vill du inte ta tillskott kan du äta mer biff, bovete och nötter för liknande effekt.

Knipövningar kan hjälpa för ökad sexlust

Musklerna i bäckenet är viktiga för att vi ska kunna njuta fullt ut av sex. Både för kvinnor och män är knipövningar bra eftersom det hjälper till att öka den sexuella förmågan och kan även göra orgasmerna starkare. Det finns flera sorters knipövningar, en kallas för PC-knipövningen. För att hitta rätt sorts muskler kan du prova att avbryta strålen när du kissar. Detta är de muskler du vill knipa med. Ett annat knep är att föra in två fingrar i slidan och forma dessa som ett V. Knip sedan med musklerna i underlivet för att försöka föra ihop fingrarna. Detta är ett annat sätt för att hitta PC-muskeln. Du kan även hitta produkter som hjälper dig öva upp muskulaturen i underlivet, exempelvis med hjälp av geishakulor. Dessa förs in i slidan och genom att knipa med musklerna håller du kvar kulorna. Förutom att knipövningar är bra för att kunna reglera hur tight det ska kännas, är dessa övningar bra av andra anledningar. I PC-muskeln finns mängder av känsliga nervändar. Genom att öva upp styrkan i muskeln blir du ännu mer känslig och kan därmed njuta ännu mer av sex.

Eliminera orsakerna till minskad sexlust

Sexlust

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att öka sexlusten är att ta reda på varför den försvunnit. Idag är stress en väldigt vanlig orsak till minskad lust. Kanske brukar du, som många andra, ta ett eller par glas vin under helgen för att slappna av och släppa stressen? Detta har visat sig ha negativ effekt på sexlusten. En annan vanlig orsak till minskad lust kan vara osäkerhet. Kanske har du dålig självkänsla? Genom att börja motionera och äta näringsrik mat kan du uppleva att du blir gladare och känner dig bättre i dig själv och din kropp. Ju mer självsäker du känner dig, desto mer sexlust kan du få.

Ge er själva tid och öka sexlusten

I ett samhälle som ständigt sätter höga krav och press på oss är det svårt att känna lugnet. För att du och din partner ska vilja och kunna ligga med varandra behöver ni också sätta undan tid för varandra. Oavsett om ni har barn eller mängder av fritidssysslor behöver ni avsätta cirka fem timmar i veckan då ni är med varandra, bara ni två. Lägg därför undan alla störande saker som mobiltelefoner och teve. Inget att prata om? Ingen fara, genom att öva på att bara vara kan spännande samtal ta fart och inte sällan, även sexet. Det är viktigt att ha sex, det får oss att må mycket bättre!

1 reaktion på ”Så kan du öka sexlusten”

  1. Pingback: Clone a Willy gör en penisavgjutning - vår tids roligaste present!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top